Typah 'n' Family In 'Da House: Rockafella Gym@FemaleTrainers-KL.info
Username: Password: No Account ? Sign Up Now



Female Trainers KL



Discussion Topics
Be Fit Malaysia | Best Gyms In Petaling Jaya | Best Personal Trainer In Kl | Body Factory Gym & Fitness Centre | Celebrity Fitness Price Per Month | Certified Professional Trainer Malaysia | Enrich Fitness Kepong Zumba | Fitm Malaysia | Fitness Coach PJ | Fitness First The Curve Timetable | Fitness Malaysia | Gym Malaysia | Gym Trainer Kl | Hiit Classes Kl | Kerja Kosong Gym Kuala Lumpur | Ladies Gym Selangor | Mid Valley Gym Price | Rockafella Gym Ampang | Rockafella Gym Bandar Baru Selayang


Typah 'n' Family In 'Da House: Rockafella Gym





Typah 'n' Family In 'Da House: Rockafella Gym. Hahah! Dah dekat sebulan sebenarnya join, baru hari ni terasa gedikss skit nak citer kat sini..ahakss. Aku join ni utk kesihatan. Dah 30an ni, kena jaga serba serbi. Masa peringkat umur ni dah banyak yang mula berkurang. Kalsium paling penting terutama tuk wanita. Sebab kita kan akan ada Aunty P visit every month. Kalau yang dah kawen dan beranak, lagilah banyak kalsium yang hilang semasa proses bersalin. Masa breastfeeding pon kalsium dlm badan kita akan berkurangan jugak, sebab dah bagi kat baby. Sebab tu ada wanita yang mengalami masalah rambut gugur semasa berpantang dan menyusukan baby.

Semuanya sebab kalsium dah berkurangan. Dan bila dah masuk 50an ke atas, adalah ambang kepada menopause. Bila dah menopause, tulang kita akan kehilangan kalsium dengan cepat sekali. Jadik, kepada wanita semua. tak kira yang masih muda, yang masih sekolah, yang dah kawen dan ada anak, kena sayang diri kita. Kalau anak sakit, suami sakit, kita boleh jaga mereka. Kalau kita sakit, belom tentu ada orang yg akan jaga kita. Jadi, kita kena sihat utk diri kita dan keluarga. Selain makan supplemen like multivitamin, kalsium, evening primrose oil dan sekarang tgh femes Pure Marine Collagen adalah sangat bagus kalau kita bersenam. Bole keluar peluh, bagus utk bakar lemak, buang toksin dan baik utk jantung.

Kalau stress bole beraerobik, yoga, hip hop funky dance, kickboxing dan macam2 jenis studio workout yang ada sekarang ni. Memang best!! Masa ni bole release tension sebab kita akan have a ton of fun dan gelak2 ramai2! Serius memang happening beb! Dan daripada apa yang aku baca, senaman juga bole meningkatkan bone density kita dan awet muda tau...haa best kan? Haa..ini lah antara sebab kenapa aku join sini. Ada gym khas utk wanita SAHAJA. No men allowed here. Gym ni sebenarnya dekat Prima Sr Gombak, dan beroperasi di shop lot 3 tingkat. Level bawah sekali kedai lain, Ladies Gym ni Level 1 club is rm175 and Open Gym Level 2, means atas sekali. Level 1 ni ada gym dan juga studio. Kat sini lah ada kelas utk aerobic, yoga, kickboxing, body combat, hip hop funky dance, body conditioning, dan banyak lagi. Besar dan selesa. Yg pintu terbukak tu tempat utk simpan yoga mat, dumb bell dan barang2 lain.

Level 2 aku tak amek sebab maluu...hahaha..Level 2 ramai jejansss tau..stok sume badan kental2 jek..haha..so....malu arrr!!! Sejak aku join, tak penah aku gi Level 2 tu tau, walaupon aku bole je masuk sebab aku jadik member terus. Kat sini ada mcm2 pakej, ada utk walk-in, ada utk join studio for dance/body combat classes saja, dan jadik member. Member means ko bole gi ke segala ceruk dlm gym ni. Sukati ko la, nak masuk studio ke, nak main angkat beban example angkat berat ke, main treadmill ke, up and you'll have to you. Kalau nak tau fees utk pakej2 tu, bole tanya kat gym ni. 1) Kebersihan - bersih, takde bau peluh, equipment sume pon bersih, toilet bersih.

2) Keselesaan - ok walaupon tempat ni tak besar mana pon. Baper fee utk sebulan? Tak mahal...RM100 jek. Pada aku sgt reasonable. Demi kesihatan, apa salahnya. Kalau shopping pon kita bole spend more after my shower than that, kan? Duit bole cari beb, kesihatan? Kalau kita sihat, kita bole cari duit. Kalau dah tak sihat, seposen pon belom tentu kita bole cari. Plus, lagi banyak duit yang abis kalau kita sakit.

Itulah sebabnya mencegah lebih baik dari mengubati, ye kawan kawan... Kelas yang paling aku suka is yoga! Semalam baru ber yoga, best uolss!! Setiap kali lepas yoga, aku rasa sgt relaks, badan rasa ringan, dan muka pon cam radiant gituu..Kenapa? sebab kebaikan yoga ialah utk fleksibiliti, awet muda, detox, fat burning, toning, good location is good for your posture dan bagus utk blood circulation. Itu yg buat wajah kita segar, merah2 gitu..hehe..and if yes how much u think yoga ni tak berpeluh, u know kick boxing should try it first. Lagi lenjun peluh daripada lari atas treadmill tau! Sebenarnya, aku prefer join studio classes. Sebab tak boring. Aku ni bangsa cepat boring. Tau je la kalau naik treadmill ke, basikal ke, atau yg lain2 utk kardio tu, very stagnant. iolss cepat bosan. Studio best, sebab lain kelas lain suasananya.

Instructor pon lain, geng pon lain. So, satu jam kelas pon tak terasa. And lagi happening in the heart of coz! Aku join as a gym member tu saje je, mana la tau teringin pulak nak main gym, kan. Sesekali aku buat jugak treadmill, dan utk perut. Satu lagi, just grant a license for your info, studio offers hour-long raksfit classes ni ada buat weight training jugak instructor. Lelaki, iaitu utk kelas hip hop dance body combat yoga and yoga. Just bgtau korang, this. Is really not that important terutama bagi kawan kawan kat sini yg bertudung.

Like me,. Kalau masuk kelas2 ni, aku pakai la long sleeve dan tudung. Kalau kelas. Kalau korang nak tau, aku selalu bawak Aaliyah gi gym. Hehehe..kalau mood dia ok, dia pon join jugak kelas. tapi kejap je pon, pastu dia buat la colouring book yang semalambila i suruh dia bwk. Pastu dia lari2 dlm studio tu kejap, pastu join balik. Kira sukati dia la..hahhaha..just make sure dia tak kacau org la..so far dia ok. Sebenarnya ada tempat utk budak2, tapi cam dah tak pakai tempat tu.

Mungkin x ramai yg bwk anak sekali kot. Aku je...hahaha.. Ok, thats all starting to go for now. Nanti kita cerita ceriti lagi yep. Jaga diri, watch what u eat to keep fit and drink. Minum ayo banyok2 ye! Dulu i quit and never join gak rockapella ni. Since bz hntr ngan ambik anak pi ngaji ni x de masa dah nak pi erobik tu. habis ms atas jln je jd drebar. Bila time the local doesn't u pg gym tu. nanti boleh la kita dating kat mana2 ek. . Eh bole sgt2! bila2 u free ;) . Ohoiii...salam kenal.hehehehe...ye ke ade level utk ladies je.ni yg semangat dgr.malu heh nak join tbe2 ramai org..die nye fee sume tu nak taw dr mana eh?member 100..yg lain2?kalo sudi la nak share2 info..baru nak mencuba nih..tq .

Hi...salam kenal jugak..hehe..maceh ye sudi baca blog yg biasa2 ni..ok, member there's no membership fee rm100, kalau walk in rm10, and ada buat weight training jugak bole beli kad utk join our free zumba classes sahaja. satu kad tu RM70 bole guna utk 10 kali. means lg save sbb each time you leave class jadi rm7 je instead of a bunch of rm10.u duduk mana? area gombak gak ke? . Isnin-friday6.30-7.30 ptg and 8.00-9.00 malamsabtu-ahadx ingat le...rasanya 11.30 pagi-12.30 kot . Wah bestnye... salam marina... u masih aktif agi kat situ ke.. minat sungguh bila baca ni. normal day.. mon-friday ada tak pagi... he3.. saya dduk area kg batu muda. . Salam mesra @ kenal...from me..ieza..mmg tgh survey gym utk wanita yg dah b'usia 30-an..bz kejer smpai jm 5..then ambil anak-anak smpai umah lebih kurang jm 7.30 ke 8pm... hmmm sabtu ahad je free.. itupun utk xtvt kemas rumah... bleh kongsi info @ idea utk sya 'join the club'... in-sha-Allah... klu jdik bleh jd teman kan..kan.. ;) . Teringin sgt nak pergi....ofis pun tak jauh dr rockafella...5 min je.. tp dsebabkan kena settlekn kids go here every time weekdays...n weekend bz dgn keje umh pulak...hmmmm...bilalah dpt join yeee.... : . Nak pegi,tp malu..xtau nk gunj equipment..n bdan yg besau ni..haha...ada cdgn? . Salam kenal..rockafella gym ni yg mana satu??coz kt prima gombak ada ez blast gym family for the next to focus point shop....boleh bgi exact location i can look for rockafella ni??? . Rockafella sebelum restauran taqwa tu.. sy pun dh usha lama tempat tu.. masa je tk mengizinkan gi sana.. hehehe.. .

Sy baru je join as a gym member tapi belom.smpt pergi lg. Nak pergi tp xde membe plak. Segan pun ye jugak. Maklumla org baru. X tau ape2. Risau lak kekok nnti. . Assalamualaikum......sis,nk tnye utk kickboxing wanita boleh join? n brape fees? . Wahhh menarik la pulak dengar citer camgini. tapi story nie awal 2013.. skg baru jumpa nov 2014. Kelas aerobik tu masih ada lagi ker atau bagaimana ya? Ada contact number tak person in-charge utk kelas tu.

Terima kasih diatas perkongsian :D . Nk reg utk bini i la....kesian dia dh nampak pelampung tayar....servis pun agak hambar....hehehe...mana tau lepas join mcm kuda liar....hehehe . Masih ada lagi tak gym ni ye ?? . Erma.. Awak nak join a supportive welcoming gym ke? Saye nak join jugak .. Mencari geng..

Kot2 ley bergym same2.. Best sikit.. . Aahh ,, bolehh sgt ,, tpi masih open lagi tak ?? nk pergii ar ... pls reply .. . Assalam..ada contact no tu x? Ingt nk join jgak la..hehe.sy duk sentul n je . Assalam..ada contact no tu x? Ingt nk join jgak la..hehe.sy duk sentul n je . Boleh nk no.contact? Really interested. Sbb duk kt sri rampai wangsa maju gombak je. Betul2 nk bergym nk kurus nk kawen. Hehe .

Saya pun berminat nak join.... boleh bagi ctc no gym..... . Sy nk join tp xde kwn segan plak :) . Fyna beli 1 product yang boleh hilangkan minyak di muka! PERJUMPAAN KAWAN KAWAN YANG BERMINAT DENGAN DEKOR DEKOR.

Related Items
Naza Rahman: Rockafella Fitness Ampang
Gym jobs with salaries in Malaysia - March 2019 update KLSifu.com
Engineering People's Lives Fitness Innovations Malaysia
George Town, Penang
JJ IN DA HOUSE: Orient Fitness Gold @ Gurney Paragon Mall, Penang
9 institutions in Malaysia offering On campus Health and Fitness
Fit One Fitness & Nutrition Studio Personal Training & Group Workout
Bagaimana untuk pergi ke Rockafella Ampang Gym & Fitness di Kuala Lumpur menggunakan Bas atau LRT/MRT/Monorel
Gym in Ampang area?
Rockafella Gym Ampang
Instagram posts at Rockafella Gym Ampang
Rockafella Gym Ampang Instagram photos and videos
KLSifu.com 521: Web server is down
Fitness First Malaysia Membership Options Gym Packages & Choices

Popular Topics